Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: 10 éves a Swing á la Django

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: 10 éves a Swing á la Django

Aktuális előadások



10 éves aSwing à la Django

A Swing à la Django két aranylemezzel büszkélkedő formáció, amely idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját, és e jubileumi alkalomból a zenekar különleges koncertet ad a Zsidó Kulturális Fesztivál zárásaként.  Az együttes speciális stílust teremtett azzal, hogy zenéjükben harmóniára talál a popzene, a magyar népzene, a francia manouche swing és az argentin bossa nova, e stílusok ötvözetének eredménye az általuk Hungarian Django Swingnek nevezett egyedi hangzás. Ehhez párosul a tagok klasszikus zene iránti szenvedélye, nem csoda, hogy a klasszikus remekművek átdolgozásából született crossover stílus villámgyorsan a közönség kedvence lett.

A Swing à la Django telt házakat tölt meg a Bach to the Future vagy a Vivaldi 4 Évszak című műsorával. Ez utóbbi a zsinagógában is felcsendül, emellett elhangzanak az elmúlt 10 év legnépszerűbb slágerei olyan ismert és kedvelt sztárok előadásában, mint Bangó Margit, Takács Nikolas, Szőke Nikoletta, Kozma Orsi, Herrer Sára, Balla Eszter, Koszorús Krisztina „Koszika" és Szabó Kimmel Tamás.

Az elmúlt 10 év sok sikert hozott a zenekarnak: slágereik meghódították a nagyobb rádiók lejátszási listáit és a zenei megosztókon milliós nézettséget értek el; olyan kiváló előadókkal koncerteztek, mint Stochelo Rosenberg, Bangó Margit, Roby Lakatos, Viktor Solomon; Magyarország legnagyobb színpadain és fesztiváljain léphettek fel a hazai zenei élet legismertebb sztárjaival. Az együttes Bangó Margit hivatalos zenekara lett, akivel 2021-ben az Arénában adtak nagyszabású koncertet. Olyan kiváló szimfonikus zenekarokkal koncerteztek, mint a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Hageni Szimfonikus Zenekar, a debreceni Kodály Filharmónia vagy a Székelyföldi Filharmónia. Neves külföldi színpadokon is megfordultak, így a bécsi Musikvereinben vagy a londoni Sohoban.

Ünnepeljük meg együtt a zenekarral az elmúlt tíz évüket! 

A zenkar tagjai: Dani János – gitár, hegedű, zeneszerző; Dani Norbert – gitár; Gallyas Lakatos Róbert – zongora, szintetizátor; Seres Vilmos – klarinét, tárogató, Weisz Nándor – dobok, ütőhangszerek; Lombos Pál – nagybőgő, cselló, zenekarvezető. Állandó vendégművész: Baranyi Zoltán – hegedű.

Ajánló


Ő aztán igazán a Beat korszak gyermeke. 1964-ben, az érettségi után került az Illés-együttesbe, ahol Szörényi Leventével számos olyan dal…

Swing à la Django - Bach To The Future - Barokk Klasszisok Újragondolva Fedezze fel a barokk zene új dimenzióit…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!