Program


Hamar Zsolt és hét európai egyetem közös fúvószenekara

Hamar Zsolt és hét európai egyetem közös fúvószenekara

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: július 6. szombat, 19:00

Szőllősy: Musiche per ottoni » Intrada I, Melodia pentatonica
Reger: B-dúr fúvósszerenád, WoO I/9 » 1. Moderato
Szőllősy: Musiche per ottoni » Chorale I, Scherzo II, Specchio
R. Strauss: Esz-dúr szerenád, op. 7
Szőllősy: Musiche per ottoni » Organum, Melodia, Riflesso
Donizetti: g-moll sinfonia fúvósokra
Szőllősy: Musiche per ottoni » Quinte, Chorale II, Operetta
SZÜNET
Stravinsky: Fúvósszimfóniák (1947-es, átdolgozott változat)
R. Strauss: B-dúr szvit, op. 4

Barcelona, Bécs, Brno, Graz, Hága, Dublin, Oslo, Porto és Budapest zeneművészeti egyetemeinek fúvós hallgatói
Vezényel: Hamar Zsolt

Az Erasmus+ keretében létrejött új típusú mobilitás, a Blended Intensive Programme (BIP) célja az online és élő oktatás összehangolása. A programnak köszönhetően júliusban a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre látogatnak hallgatók nyolc vezető európai egyetemről – Barcelona, Bécs, Hága, Dublin, Oslo, Porto –, és az eseménysorozat zárásaként egy hangversenyen mutatják be közös munkájuk eredményét. Az online szekcióban Balogh Máté tart előadást a növendékeknek Igor Stravinsky és Richard Strauss a koncerten elhangzó műveiről, majd Budapestre érkezésük után a fiatal muzsikusok megkezdik a műhelymunkát Hamar Zsolt és az egyetem oktatóinak vezetésével. Az est műsorán a 19. és 20. századi fúvószenekari repertoár ritkán hallható darabjai szólalnak meg az operaszerzőként ismert Donizettitől Szőllősy András pedagógiai céllal készült sorozatának miniatűr darabjaiig.RENDEZŐ:Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

A Magyar Állami Népi Együttes zenekarát – hazánkban szinte utolsóként – olyan kiváló cigány muzsikusok is alkotják, akik képesek a városi cigányzene nagy múltú hagyományait még interpretálni, itt a XXI. század elején. A tánckoncert helyszíne egy szimbolikus tér: koncertterem, étterem, bár, falusi kocsma stb. Az előadás zenei szövetében a népzene mellett helyet kap a hagyományos városi cigányzene, a magyar nóta és a csárdás, valamint a jazz és az etnikus cigány világzene is. Felmutatva mindazt a zenei virtuozitást és repertoárgazdagságot, mely a magyar cigánymuzsikusok unikális jellemzője. A nagy ívű zenei tablót táncjelenetek teszik még változatosabbá, színesebbé.

Ajánló


Richard Wagner A BOLYGÓ HOLLANDI Opera három felvonásban, német nyelven, magyar, angol és német felirattal

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!